10 Troeven van de Belgische Kust

Belgische kust

Je hoeft niet ver te gaan om een topvakantie te beleven. Er zijn bijvoorbeeld vele redenen om de Vlaamse Kust met de camper of caravan te (her)ontdekken. In elk seizoen pronkt de regio met echte schatten. Het zicht op zee krijg je er gratis bij. Hier vind je alvast tien unieke troeven. 

1.    Lekker Logeren op de camping
Eerst en vooral: op de campings aan de Vlaamse Kust is er keuze over voor je camper of caravan. Je vindt er alles over op https://www.dekust.be/nl/kamperen-aan-zee/overnachten

2.    Hofleverancier van het goede leven
Charmant of eigentijds. Pittoresk of chic. Iets groter of eerder intiem. Lekker relax of actief. Mondain of op maat van kinderen. Elke badplaats heeft zijn eigen karakter en met de kusttram hop je vlot weg en weer. 
 

kamperen aan de kust
kamperen aan de kust

3.    De Kusttram 
Al meer dan 125 jaar vervoert deze tram toeristen van en naar hun bestemmingen aan zee. Soms met uitzicht op zee, maar vaker nog dwars door de badplaatsen, met vele haltes op een
boogscheut van de belangrijkste attracties. De Kusttram is een wereldrecordhouder: ze is met haar 67 km lengte de langste kusttramlijn ter wereld. Hij rijdt het hele jaar door op en neer tussen De Panne en Knokke-Heist, met een frequentie die varieert van elke 20 minuten in het laagseizoen tot elke 10 minuten in het hoogseizoen.

4.    Shopping, ook op zondag
De Vlaamse Kust is een echt shoppingparadijs. Oostende en Knokke-Heist behoren tot de toppers in Vlaanderen. En bovendien zijn alle winkels aan de Vlaamse Kust open op zondag!
https://www.dekust.be/nl/inspiratie/shoppen 
 

5.    Zee van Smaak
De Vlaamse Kust is een heus gastronomisch paradijs. Zowel voor de kleine geneugten als voor een topdiner telt ze tientallen aanraders. Verse Noordzeeproducten zijn de gekoesterde schatten, tomaatgarnaal en garnaalkroketten wereldberoemde klassiekers.  
https://www.dekust.be/nl/kamperen-aan-zee/eten-en-drinken 

6.    Puur natuur
Als liefhebber van de caravan of mobilhome ben je natuurlijk ook een natuurliefhebber. De Vlaamse Kust bevat vele natuurgebieden, duinen, strand en zee én de gezonde zeelucht. Twee natuurreservaten behoren tot het mooiste wat Vlaanderen te bieden heeft: het Zwin (in Knokke-Heist aan de Nederlandse grens) en het Westhoekreservaat (in De Panne aan de Franse grens). 
 

kamperen aan de kust
Zwin kamperen aan de kust

7.    Het actieve leven
Fietsen is terecht populair aan de Vlaamse Kust. Routes en fietsnetwerken (met knooppunten) zorgen voor sportieve vakantiemomenten. Wandelaars ontdekken via de wandelnetwerken niet alleen de mooiste natuurplekken, maar ook het gekoesterd erfgoed. De vele strandclubs hebben een eigentijdse look en presenteren trendy watersporten.
https://www.dekust.be/nl/kamperen-aan-zee/fietsen-en-wandelen

8.    Voor klein en groot
Velen zijn thuis aan de Vlaamse Kust: ouders met kinderen, medioren en actieve senioren, citytrippers, shoppingfans, cultuurfanaten of festivalgangers en fervente gastronomen. Met de Kustpas kan je bovendien tal van attracties aan de Kust voordelig bezoeken. www.kustpas.be 
 

kamperen aan de kust

9.    Ambiance
Flaneren op de zeedijk, genieten op een terrasje met zicht op zee en proeven van lekkernijen of een streekbiertje. Deze bijzondere ambiance maakt deel uit van ‘het goede leven’ aan de Vlaamse Kust. Nog meer sfeer ontdek je in de eigentijdse strandclubs. 

10.    Cuissetax
Het befaamde kustrijwiel! Je ziet ze overal op de wandelboulevards, meestal op vier, minimum drie wielen voor twee tot zes en meer personen. Om te flaneren in en rond de badplaatsen, maar trappen moet….

www.kamperen-aan-zee.be
www.facebook.com/kamperenaanzee  

Bron: Westtoer

Heb je zelf een roadtripverhaal dat je met de Campaway-community wil delen? Stuur dan een mailtje naar contact@campaway.be. Volg  onze Instagrampagina en deel je posts met #campaway. 

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.