De natuur in bloei: ontdek de mooiste fiets- en wandelroutes

fiets- en wandelroutes met camper of caravan

De lente is stilaan weer in het land. De bloemen laten zich zien en het landschap wordt omgetoverd tot een kleurrijk schouwspel. Momenteel zijn de grenzen nog steeds gesloten, maar dat houdt ons niet tegen er met de caravan of motorhome opuit te trekken langs Belgische wegen. We geven je alvast enkele mooie wandel- en/of fietsroutes in eigen land mee om van al deze ontluikende voorjaarspracht te genieten en je trip  compleet te maken.

Drongengoedbos 

Het Drongengoedbos is het grootste aaneengesloten bos van de provincie Oost-Vlaanderen, goed voor uren wandel- en fietsplezier. Eén van de grootste troeven van dit natuurgebied in de variatie in het landschap. Je wandelt of fietst er tussen de bomen, over de heide en door het grasland.  
De kleinsten onder ons verkennen vrolijk het kabouterpad en gaan al spelenderwijs op zoek naar nog kleinere vriendjes. 
Tijdens je tocht spot je met wat geluk de loslopende runderen en schapen die het bos onderhouden. 

https://www.routen.be/drongengoedbos-wandelroute 

fiets- en wandelroutes met camper of caravan

Nachtegalenpark

Het Antwerpse Nachtegalenpark in de lente is een echte aanrader.  Het park is eigenlijk een verzameling van drie kleinere parken: Vogelzang, Den Brandt en Middelheim, samen goed voor 90 hectaren wandel- en fietsplezier. 
Met het prachtige Openluchtmuseum voor Beeldhouwkunst, een speeltuin, historische en moderne thematuinen en een klein dierenpark geniet groot en klein hier van een dagje uit. 

https://www.visitantwerpen.be/nl/nachtegalenpark 

fiets- en wandelroutes met camper of caravan

Boomgaardenroute

In Glabbeek voert deze 7 km-lange wandelroute je door rijen en rijen boomgaarden. Een prachtig decor tijdens de lente wanneer de bloesems de hele streek kleuren. Je wandelt door het Tafelbos, een overblijfsel van de oude uitgestrekte bossen die vroeger onze streken bedekten en door de prachtige pastorietuin van de Onze-Lieve-Vrouwparochie. Bonus zijn de mooie vergezichten over de vallei van de Steenbeek.

https://www.toerismevlaamsbrabant.be/producten/wandelen/boomgaardenwandeling/index.html 

Midden-Limburgroute

Geen groener fietsparadijs dan Limburg. Vanuit het idyllische Zonhoven fiets je naar het historische Bokrijk. Onderweg fiets je als het ware dwars door het water van De Wijers, over dijkjes en langs prachtige panorama’s, wat deze fietsroute tot één van de mooiste routes in Vlaanderen maakt. Onderweg sta je oog in oog met zwanen en andere watervogels die het wateroppervlak van de vijvers verkennen. Een unieke belevenis. 

https://www.vlaanderen-fietsland.be/nl/routes/region/limburgse-kempen/routedetail/298 

Houffalize

Voor wie het wat meer mag zijn, is het aan de oevers van de Outhe gelegen Houffalize een echte aanrader. Het stadje is de bekendste plek om te mountainbiken in de Ardennen. 
Door de vele rotsen en hellingen rondom de stad zijn hier vele uitdagende MTB-routes te vinden. Maar ook voor de beginnende mountainbiker zijn er leuke en vooral mooie routes! 

https://ardennen.nl/sportief/mountainbiken-in-houffalize/  

fiets- en wandelroutes met camper of caravan

Le Tombeau du Géant

Het prachtige panorama langsheen deze riviermeander in Bouillon is geklasseerd als uitzonderlijk natuurlijk erfgoed. 
De 13km-lange wandeling voert je langsheen de oevers van de Semois, doorheen een landschap dat al menig landschapsschilder en -fotograaf inspireerde. Vanop het uitzichtpunt van Botassart heb je een prachtig zicht op ‘het graf van de reus’ en de groene gordel die hem omringt. Ongetwijfeld de achtergrond voor een adembenemend familieportret. 

https://www.pasar.be/mijnroute/wandelen/d/le-tombeau-du-geant 

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.