Apps voor je kampeervakantie - deel 2

smartphone app kampeertrip

Je smartphone is een welgekomen reisgezel op je vakantie met de caravan of motorhome. Vaak gratis, altijd handig. En je kunt het zo gek niet bedenken, of er bestaat een app voor: ontdek hier onze aanbevelingen! 

smartphone app kampeertrip

PictureThis

Zoek je tijdens je campertrip de natuur op? Met deze app scan je alle planten en bloemen die je onderweg tegenkomt en ontdek je om welk soort flora het gaat. De app geeft je vervolgens een uitgebreide omschrijving, enkele interessante weetjes en of de plant of bloem een medicinale waarde heeft. 

smartphone app kampeertrip

StarWalk

Niets leuker dan ‘s avonds op de camping even naar de hemel te staren. Maar hoe zat het weer met die sterren en sterrenbeelden? Deze app heeft een gedetailleerde hemelkaart, constellatiezoeker, sterrenkaart en satellietvolger. Voor op de camping is het je interactieve gids, die je bewegingen in real-time volgt. Ontdek meer dan 200.000 hemellichamen! 

smartphone app kampeertrip

Geocaching

Nog op zoek naar een leuke bezigheid op een van de stopplaatsen met je camper of caravan? Probeer Geocaching eens. Aan de hand van de GPS op je smartphone ga je op zoek naar caches. Een typische cache bestaat vaak uit een waterdichte houder met een logboek en een pen of potlood. Als je de cache vindt, onderteken je het logboek om te bewijzen dat je hem hebt gevonden.

eerste hulp smartphone app kampeertrip

Eerste hulp

Deze app, gelanceerd door het Rode Kruis, zou altijd op je telefoon moeten staan, of je nu gaat kamperen of niet. De belangrijkste onderdelen van de app zijn ‘leer’ en ‘doe’. Je kunt dus je eersthulpkennis bijschaven of informatie oproepen in geval van nood. De app geeft je de mogelijkheid om altijd de hulpdiensten te bellen en geeft stap voor stap (gesproken) uitleg over de te nemen acties.   

park4night smartphone app kampeertrip

Park4Night

Met deze app delen reizigers alle plekken waar je je motorhome of kampeerbusje kunt parkeren. Doordat de community haar favoriete plaatsen constant deelt, is de app altijd up-to-date. Je vindt er maar liefst 38.000 locaties in Europa om te picknicken, even te ontspannen of om te overnachten.  

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.