België met de camper of caravan 

atomium-belgie

Waarom niet eens in eigen land blijven om te genieten van een vakantie met de motorhome of caravan? België heeft voor elke kampeerder wat wils. Ben je sportief en houd je van natuur? De Ardennen bieden uren aan wandel-, vaar- en fietsvermaak. Ga je liever de stad in? Historische steden als Gent en Brussel zitten vol gezellige pleintjes en interessante bezienswaardigheden.

Natuur

Bij natuur in België denk je al snel aan de Ardennen. Logisch ook: in dit prachtige, groene natuurgebied maak je de mooiste wandelingen en fietstochten, beklim je bergen en rotsen en geniet je van het uitzicht vanuit een kano. Maar België heeft meer moois: wat dacht je van natuurpark Viroin-Hermeton in de provincie Namen, met z’n kloven en kalkheuvels? En laten we de brede zandstranden van de Belgische kust niet vergeten!  

Historische steden 

Aan historische steden met culturele hoogtepunten geen gebrek in België. Brugge, Antwerpen en Gent bijvoorbeeld, steden vol gezellige pleintjes, waar je terug in de tijd lijkt te gaan als je door de straatjes met oude gebouwen loopt. Natuurlijk is Brussel een echte aanrader. Verken de Grote Markt, maak net als alle andere toeristen een foto bij Manneken Pis en verbaas je over de grootte van het beroemde Atomium. Handige parkeerplaatsen voor caravans en campers, soms met overnachtingsmogelijkheden en voorzieningen, rijzen de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond.  

Campings 

In België vind je vele soorten campings. Van grote parken met animatie en zwembaden, tot kleine campings aan een riviertje. Ga op vakantie in eigen land en roadtrip er een weekendje op los met de motorhome of caravan! Handige websites: visit Flanders en toerisme Wallonië.  

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.