Dwars door Australië

met camper door Australië

Down under met de camper 

Niet dat ze een slecht leven hadden in België, helemaal niet. Toch trokken Maarten en Stijn een jaar geleden naar de andere kant van de wereld, om er in Australië te proeven van de ultieme vrijheid. Ze lieten alles achter, op zoek naar een nieuw avontuur zonder de zekerheden die een leven in België, bij familie en vrienden, kon bieden. Het enige plan: met eigen ogen zien wat het continent dat het verst van thuis verwijderd ligt voor hen in petto had. Hun eerste idee was om na een jaar terug te keren, maar daar ziet het voorlopig nog niet naar uit.  

Als we Maarten en Stijn vragen naar hun favoriete ervaring in het laatste jaar, springt hun roadtrip met de camper ertussenuit. Samen met de neef van Maarten, Dieter, trokken ze twee weken door het Australische landschap: vanuit Melbourne reden ze naar de surfstad Noosa.

met camper door Australië


DAG 1

Vertrek in Melbourne, met een eerste stop in Brighton om de iconische strandhutjes te bekijken. Overnachting in Yanakie, om de dag erna naar Wilsons Promontory National Parc te vertrekken. 

DAG 2-3 

Ongeval richting Mimosa Rocks National Park, dat betekent twee ongeplande overnachtingen in Yamba! 

 

DAG 4

Een nieuwe dag, een nieuwe camper, yes! De reis gaat verder richting Mimosa Rocks National Park. 

DAG 5: 

Met de motorhome verder richting het witste strand ter wereld, Hyams Beach. Onderweg een lunchstop in Batemans Bay, waar de Clyde River de Grote Oceaan ontmoet. 

met camper door Australië
met camper door Australië

DAG 6  

Sydney, met uitstappen naar Bondi Beach, dat door veel surfers beschouwd wordt als het startpunt van de Australische strand- en surfcultuur, en Manly. 

DAG 7 

Blue Mountains National Park. Het park is een van de bekendste van Australië. Het staat bekend voor haar opvallende natuurlijke en culturele elementen, waaronder beschermde sites van de Aboriginalcultuur. 

DAG 8  

Caves Beach. De naam zegt het zelf al: een strand met grote grotten, die bij laagtij gemakkelijk te bezoeken zijn. Een stukje ongerepte natuur, waar de zonsop- en ondergang prachtig zijn. 

DAG 9 

De roadtrip met de camper gaat verder naar een van de mooiste kustparken van Australië. Met haar adembenemende oceaan-en berguitzichten, is Crowdy Bay National Park zeker een aanrader! 

met camper door Australië
met camper door Australië

DAG 10 

Dorrigo National park maakt deel uit van het Gondwanare regenwoud. Je vindt er prachtige watervallen, waarlangs je kunt wandelen, exotische vogels en panoramische uitzichten. Overnachten in het alternatieve Bellingen is iets om bovenaan je bucketlist te zetten! 

DAG 11

Byron Bay was de ideale plek om Dieters 30e verjaardag te vieren! De plek is heel populair bij surfers en staat bekend om de vele dieren die er leven. Ook walvisspotten behoort hier tot de mogelijkheden! Byron Bay is trouwens beroemd om zijn chille levensstijl. 

DAG 12  

Volgende stop van de roadtrip. Nog zo’n surfersparadijs: Gold Coast. Het staat bekend om haar zonnige klimaat, haar mooie stranden en de vele activiteiten die mogelijk zijn.  

DAG 13 

Brisbane, dat is de derde grootste stad van Australië. Het heeft een bruisend uitgaansleven, met veel clubs, bars en restaurants. 

met camper door Australië
met camper door Australië

DAG 14

De camperroadtrip zet zich verder naar Fraser Island, maar eerst is er nog een tussenstop in Rainbow Beach. Het strand dankt zijn naam aan de regenboogkleurige duinen rond het stadje. 

DAG 15 

Fraser Island zou weleens het hoogtepunt kunnen zijn van deze roadtrip. Het is het grootste zandeiland ter wereld. Het landschap is erg divers: je vindt er mangrovebossen, tropische regenwouden, eucalyptusbossen en duinlandschappen. Highlights op het eiland zijn rotsformatie The Cathedrals, het zuivere zoetwatermeer Lake McKenzie en de heldere Eli Creek-rivier. 

 

DAG 16 

De camper wordt vandaag weer ingeleverd, maar eerst is er nog een bezoek aan Noosa. Het stadje is omringd door subtropische regenwouden, meren, rivieren en de Stille Oceaan. Je kan er duiken, kajakken op de Everglades, surfen en wilde dieren spotten in het nationale park. 

met camper door Australië

Foto's en video: cc Maarten Claes en Stijn Willekens

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.