Een last minute reis? Wij zeggen ja!

Laten we op avontuur gaan!

Aaah op avontuur vertrekken, zonder ook maar iets gepland te hebben een paar uur voor vertrek. Toegegeven, dit is niet atlijd even gemakkelijk voor wie graag met het vliegtuig reist. Maar als je een eigen caravan of camper hebt, ga er dan voor! Probeer een last minute reis eens uit en doe tal van nieuwe ervaringen op.

Reizen met een gerust gemoed

Wie reist met een caravan of camper kan heel wat verschillende routes kiezen. Als je voor een last minute reis kiest, hoef je bovendien ook niet te zoek naar een vlucht, treinkaartje, hotel of iets anders. Je kunt op elk moment van de dag vertrekken, hier en daar een tussenstop maken en genieten van de rust op de plaatsen die je bezoekt. Met een caravan of camper ben je zo de baas over je eigen lot!

Hoe organiseer je je vertrek?

Een last minute vakantie vraagt toch nog steeds een minimum aan voorbereiding. Allereerst moet je beslissen welke soort vakantie je wilt. Je hebt bijvoorbeeld niet dezelfde kleren en accessoires nodig voor een reis naar de zee, het platteland of de bergen.

Als je eenmaal een regio of bestemming gekozen hebt, zoek dan uit waar je je auto kunt parkeren. Er zijn doorgaans genoeg plaatsen om te parkeren, maar je kunt wel best voordien reserveren om onaangename verrassingen te voorkomen! De Park4night-applicatie, die je op elk moment kunt raadplegen, helpt je om de ideale parkeerplek te vinden.

Neem daarnaast het begrip "last minute" niet té letterlijk op. Neem de tijd voor een grondige controle van je voertuig, zodat je veilig op reis kunt. Overweeg ook om een checklist te maken van zaken die je niet mag vergeten en bereid je spullen goed voor.

Zee, platteland of bergen?

Een caravan of camper hebben, biedt heel wat voordelen! Je kunt het weer in de gaten houden en afhankelijk daarvan vertrekken. Hier zijn 3 voorbeelden van bestemmingen voor een unieke reis met jouw caravan of camper.

  • Ben je een zeeliefhebber? We vergeten vaak dat Nederland niet enkel uit de hoofdstad en andere grote steden bestaat, maar er ook veel rustige plekjes langs de Noordzeekust liggen. Maak daarom een tocht langs de Nederlandse kust door Zeeland, de stad Noordwijk, de bloemenstad Haarlem en eindig je verblijf in de stad Hoorn.
  • Ben je fan van het platteland? Bourgondië is rijk aan heel wat kleine, rustige, groene plekjes waar je jouw caravan of camper gemakkelijk kunt parkeren. Ben je een liefhebber van wijn en de Franse gastronomie? Dan is Bourgondië je op het lijf geschreven!
  • Ben je toch meer een bergmens? Dan is de Alpenroute in Duitsland iets voor jou. Je start in het zuiden van Beieren waar een 450 km lange route op jou wacht en je je ogen volop de kost kunt geven. Het is er ook mogelijk om tussen de bergen te kamperen.

Overtuigd om een last minute reis aan te vatten? Trek dan een comfortabele outfit aan, laad je voertuig in en vertrek op avontuur!

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.