Getuigenis: overwinteren in Spanje met de caravan

Peniscola

" Onze eerste caravan kochten we in 1976, en we hebben hier nog geen seconde spijt van gehad. We trokken er vooral opuit naar Frankrijk en, naarmate we onze kampeervakantie steeds meer combineerden met een fietsvakantie, Nederland. 

Op één van die kampeer/fietsvakanties, aan de Somme, raakten we goed bevriend met een Guido en Martine, een gelijkgestemd koppel. We ontdekten een gedeelde liefde voor Spanje en een afkeer voor die lange Belgische winters met typische bijhorende kwaaltjes als verkoudheden en verkleumde, stramme botten. We besloten al snel dat het eindelijk eens tijd werd om onze droom waar te maken en begonnen onze tocht richting Spaanse zon te plannen. 

Begin februari was het zo ver: de caravan was in gereedheid gebracht en na 3 korte tussenstops kwamen we aan in Alcosebre. De camping was een echte voltreffer, zeer mooi en we vonden er alles wat we nodig hadden voor een geslaagde vakantie. Na een maand zat onze vakantie erop en trokken we met spijt in het hart weer huiswaarts. Onderweg besloten we dat de ervaring voor herhaling vatbaar was en begonnen we reeds plannen te maken voor onze volgende reis. In 2020 zouden we voor minstens twee maanden terugkeren naar Spanje. 

En zo gezegd, zo gedaan. Dit voorjaar vatten we de 1600km-lange tocht naar het zuiden aan, telkens in etappes van 400km. Onze uitvalsbasis ter plaatse was de drukke maar gezellige camping ‘El Eden’, nabij het centrum van het pittoreske havenstadje Peniscola. En zoals dat gaat op een camping, maakten we al snel kennis met andere Belgische, maar ook Franse, Duitse, Italiaanse, Oostenrijkse… kampeerders. En natuurlijk ontbreken onze noorderburen ook niet. 😊 

We vulden onze tijd met prachtige fietstochten en wandelingen langs het strand en ondertussen dromen we al van onze volgden reis met de caravan! "

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.