Kamperen in Kroatië

met camper of caravan naar Kroatië

Met de camper of caravan op kampeervakantie in Kroatië betekent genieten van een azuurblauwe zee, bruin bakken onder de warme zon en talloze groene eilanden ontdekken. Van de glooiende, groene velden van Istrië tot de meren en watervallen van nationaal park Plitvice. Kroatië vormt het decor van een topvakantie. 

1700 kilometer kustlijn 

Kroatië heeft een kustlijn van 1700 kilometer aan de Adriatische zee. Het land staat bekend om haar vele eilanden: 1185 stuks. Perfect voor een avontuurlijke kampeervakantie met zon, zee en… eilandhoppen. Dat is makkelijk door de vele veerdiensten waarop je ook met je caravan of camper terecht kunt. Sommige eilanden, zoals Krk, kun je ook met een brug bereiken. De campings op de eilanden hebben vaak een mooie ligging aan het water. 

Eilanden, watervallen en meren 

De groene eilanden van Kroatië liggen er prachtig bij in de Adriatische Zee. Omdat er zoveel eilanden zijn, betekent dat natuurlijk keuzes maken. De 10.000 jaar oude zoutwatermeren in het nationaal park Mljet, op het gelijknamige eiland, zijn zeker aan te raden. Maar ook op het vasteland is er veel moois te zien. Wat dacht je van het nationaal park Plitvicemeren? De mooie, azuurblauwe meren staan met elkaar in verbinding door tientallen watervallen. 

met camper of caravan naar Kroatië
met camper of caravan naar Kroatië

Istrië 

Op het grootste schiereiland in de Adriatische Zee, Istrië, toer je in het binnenland door glooiende, groene velden en langs verstilde dorpjes. Je kunt er rondstruinen in oude havenstadjes, zalig lunchen op terrasjes en prachtige baaitjes ontdekken met mooie kiezelstranden. Neem je snorkel en je handdoek mee, zet je tent, caravan of camper neer op een plek aan het water en geniet van een heerlijk ontspannen vakantie aan de Adriatische Zee. 

 

Campings  

Kroatië heeft een rijk aanbod aan campings. Van gezellige, rustige campings tot luxe vakantieparken, zowel aan zee als in het binnenland.
Meer info over reizen naar Croatië vind je op de website van Visit Croatia.

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.