Kamperen met de camper of caravan in Frankrijk

camper caravan roadtrip Frankrijk

Vanaf een bankje in de schaduw genieten van de dorpelingen die onder de platanen hun dagelijkse spelletje pétanque spelen. Picknicken met lekkere kaasjes, stokbrood en een flesje streekwijn. Of  aan de kust enorme zandkastelen bouwen met je kinderen. Dat is het ultieme vakantiegevoel dat je ervaart wanneer je Frankrijk bezoekt met de camper of caravan. 


Gastronomie  

Liefhebbers van Frankrijk – en dat zijn er nogal wat – zweren bij de Franse keuken. Quiche Lorraine, Coq-au-vin, Boeuf Bourguignon… Het is om je vingers bij af te likken. Datzelfde geldt voor de honderden soorten Franse kazen. Een van de scherpst ruikende soorten is de Epoisse – de favoriet van Napoleon. 

camper caravan roadtrip Frankrijk
camper caravan roadtrip Frankrijk

Natuurschoon  

De natuur in Frankrijk is enorm gevarieerd. Voorbeelden? Het meer van Annecy, 18.000 jaar geleden ontstaan door smeltwater uit de IJstijd. Of de uitgestrekte lavendelvelden die de Provence paars kleuren. Daar moet je een keer geweest zijn. En wat dacht je van de eilanden Ile d’Oléron en Ile de Ré, zeker geschikt voor een bezoek met de camper of caravan. Hier verdampt zeewater onder de brandende zon zodat oogverblindend wit zeezout met de hand van de zeebodem kan worden geschraapt. 

Fietsen  

Frankrijk is een geweldig fietsland. Neem de fietspaden langs het Canal du Midi: maar liefst 250 kilometer lang. De oude jaagpaden, die vroeger werden gebruikt om de schepen vooruit te trekken, worden nu gebruikt door fietsers. Maar het langste fietspad is misschien wel ‘La Loire à vélo‘ , de 800 (!) kilometer tellende fietsroute langs de Loire. Je passeert tientallen kastelen waarvan een groot deel open is voor publiek. Perfect voor lunchstops! 

camper caravan roadtrip Frankrijk

Campings  

Van een eenvoudige gemeentecamping – municipal – tot een luxe vakantiepark: in Frankrijk kun je volop kiezen wat het best bij jouw camper- of caravanvakantie past. Frankrijk telt in totaal zo’n 10.000 campings, van groot tot (heel) klein. 

Een trip naar Frankrijk voorbereiden kan via France Voyage, Atout France en Vous Ailleurs.

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.