Kamperen met jouw huisdier

Kamperen met jouw huisdier

Is jouw huisdier ook een volwaardig lid van het gezin en kan je je niet voorstellen om zonder hem of haar op vakantie te gaan? Waarom neem je jouw trouwe viervoeter (hond, kat, etc.) niet gewoon mee op vakantie met de camper, caravan of mobilhome? Geef toe, het idee alleen al doet je dromen! Er gaat niets boven een vakantie met de beste vriend van de familie. We delen hieronder enkele tips voor een geslaagde vakantie met jouw huisdier.  

Kat reizen

Veilig reizen  

Om de reis, zowel voor hem/haar als voor jou, soepel te laten verlopen, adviseren wij om te kiezen voor een betrouwbaar en aangepast vervoersmiddel zoals een reiskooi.  

Laat jouw huisdier vanaf het begin een halsband dragen met jouw contactgegevens in geval het verdwaalt. En, om dit te vermijden, kies je idealiter ook voor een lange riem en harnas. Op deze manier kunnen jullie samen én in alle veiligheid genieten van de prachtige plekjes op vakantie.  

Zorg voor voldoende water en tussendoortjes zodat jouw huisdier onderweg kan eten en drinken. Het is daarnaast belangrijk om regelmatig te stoppen, zodat jouw hond of kat wat frisse lucht binnenkrijgt, de pootjes kan strekken en zichzelf ontlasten.  

Ook een EHBO-kit mag je zeker niet vergeten, inclusief pincet, serum om de ogen schoon te maken, ontsmettingsmiddel, vlooien- en tekenafstotend middel, verband, etc. Denk ook aan zonnecrème. Jouw huisdier kan verbrand geraken door de zon, vooral op de uiteinden van de oren of aan de rand van de neus. En tot slot, overweeg misschien om jouw huisdier te ontwormen voor vertrek?   

Informeer vooraf  

Om onvoorziene of onaangename situaties op jouw vakantiebestemming te vermijden, raden wij aan om op voorhand de regelgeving te controleren met betrekking tot de vaccinatie van jouw viervoeter, het al dan niet nodig hebben van een paspoort of de aanvraag van een elektronische chip.  

Denk er ook aan om de telefoonnummers in geval van nood te noteren voor vertrek, in het bijzonder dat van de dierenarts die je ter plaatse kan opbellen.  

Als je op een camping verblijft, controleer dan vooraf bij het boeken of het domein huisdieren accepteert en of de faciliteiten daarvoor geschikt zijn. Kan je er jouw huisdier gemakkelijk uitlaten? Zijn er waterbronnen en plekjes om stoom af te laten?   

Een beetje van thuis mee op reis 

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: met de camper of mobilhome op reis gaan, is een stukje van thuis meenemen op vakantie. Hetzelfde geldt voor jouw huisdier. Aarzel dan ook niet om zijn gekende en favoriete items mee te nemen op reis, zoals zijn mandje of speelgoed zodat hij zich niet  verloren voelt.  

Het enige wat je nog hoeft te doen, is genieten van jouw welverdiende vakantie. Een lange wandeling of wat gaan zwemmen, neem jouw huisdier gerust mee als dit is toegestaan. Wil je eens iets anders proberen? Wij raden de Stand Up Paddle aan! Leer hoe je kan balanceren op een surfplank met jouw huisdier. Wie valt er als eerste in het water?  

Dog Kamperen

Is jouw huisdier klaar om te kamperen?  

Tot slot, vergeet niet dat kamperen misschien niet voor iedereen is weggelegd. Het is dan ook niet geschikt voor alle huisdieren. Test het op voorhand uit om er zeker van te zijn dat jouw huisdier effectief een potentiële kampeerder is.  

Is jouw kat snel geïrriteerd als er ook maar iets verandert in zijn of haar vertrouwde omgeving? Is het altijd een gevecht om jouw hond in de auto te krijgen, ongeacht de lengte van de rit? In deze gevallen is het misschien beter om ze in goed gezelschap achter te laten, bij een persoon die je vertrouwt gedurende jouw vakantie. Jouw favoriete huisdier zal op deze manier evengoed genieten van een ontspannen vakantie... zonder jou!  

Het enige wat ons nu nog te doen staat, is jou een fijne vakantie wensen!  
Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.