Kamperen in Schotland

met camper of caravan door Portugal

Tijdens je roadtrip door Schotland bezoek je oude steden als Edinburgh en Fort William, maak je wandelingen langs hoge bergen en diepe meren, verken je onbewoonde eilanden en probeer je de bekende Schotse whiskysoorten. 

Bergwandeling 

Wie echt van de ongerepte natuur wilt genieten in Schotland, doet er goed aan de drie zogenaamde geoparken van het land te bezoeken. Lochaber Geopark is een gebied met hoge, besneeuwde bergen en meren (lochs). In Geopark Shetland loop je over de vroegere oceaanbodem en verken je een vulkaan. North West Highlands Geopark verrast met imposante bergen en zandstranden. Het zijn stuk voor stuk prachtige gebieden die het ontdekken meer dan waard zijn! 

met camper of caravan door Portugal
met camper of caravan door Portugal

Eilandhoppen 

Ook leuk om te doen tijdens je kampeervakantie in Schotland is eilandhoppen. Schotland wordt omringd door wel 800 kleine eilanden. Daarvan is minder dan de helft bewoond. Enkele tips: de Binnen- en Buiten-Hebriden in het westen (waaronder het indrukwekkende eiland Skye, Orkney (een archipel van wel 70 eilanden) en de Shetlands (ook een archipel, met wel 100 eilanden, dicht bij Noorwegen). Keuze genoeg! 

De stad in 

Naast de vele meren, bergpassen en eilanden heeft Schotland ook een aantal mooie steden die je niet mag overslaan. Fort William is een zeer populaire bestemming onder toeristen, met zijn gezellige pubs en winkelstraat High Street. Naast Glasgow, de grootste stad van Schotland, is hoofdstad (en UNESCO Werelderfgoed) Edinburgh ook een echte aanrader, met z’n gezellige straatjes met middeleeuwse huizen in de Old Town. 

met camper of caravan door Portugal

Campings  

In Schotland vind je camper- en caravancampings aan zee, in weilanden en bij bossen. Van luxere campings voor het hele gezin tot kleine campings met weinig voorzieningen. Op de site van Visit Scotland vind je meer informatie over Schotland als vakantieland.

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.