Met de camper of caravan naar Duitsland

berlijn duitsland

Kamperen in Duitsland? Dat is zeker een aanrader, zowel voor cultuur- als natuurliefhebbers. Hier maak je prachtige wandel- en fietstochten door een mooie, groene omgeving en ga je terug in de tijd in steden als Dresden en Trier. Duitsland is bij motorhome- en caravanreizigers enorm populair: het land heeft alle voordelen mee. Ontdek hieronder waarom! 

Culturele hoogtepunten 

Duitsland barst van de interessante culturele hoogtepunten. In de hoofdstad Berlijn kijk je je ogen uit bij de indrukwekkende Brandenburger Tor uit 1788 en bij restanten van de Berlijnse Muur. Verder bezoek je de Dom van Keulen of ontdek je overblijfselen van de Romeinse tijd in Dresden. Cultuurliefhebbers slaan een bezoek aan Duitslands oudste stad Trier natuurlijk niet over. Elke stad beschikt wel over ruime parkeergelegenheden die speciaal zijn uitgerust voor campers en caravans. 

Wandelen en fietsen 

Dol op natuur? Dan kun je je hart ophalen tijdens een caravan- of motorhomevakantie in Duitsland. Het prachtige landschap leent zich perfect voor heerlijke wandelingen en fietstochten. Wat dacht je van het Zwarte Woud in het zuiden (inspiratiebron voor de sprookjes van de gebroeders Grimm), de ongerepte Wutachschlucht en een fietstocht langs de kust in het noorden? Of kijk je ogen uit in de bossen, heuvels en meren van het Nationaal Park Müritz. 

Bier en worst 

Qua gastronomie staat Duitsland bekend om z’n bier en worst, en niet zonder reden. Er zijn meer dan 1300 bierbrouwerijen. In bijna elke stad die je bezoekt kun je wel een lokaal biertje uitproberen. En de mensen hier kennen meer dan 1500 types worst. Naast de bekende Frankfurters kun je witte worst uit Beieren proberen, de geroosterde worst uit Nurnberg en nog honderden andere soorten. Genoeg te proeven dus! 

Campings 

Van een eenvoudige gemeentecamping tot een luxe vakantiepark voor de camper of motorhome: Duitsland heeft het allemaal. Duitsland telt in totaal zo’n 3.600 campings, van groot tot (heel) klein. 
Een reis naar Duitsland plan je door een bezoek aan de website van Toerisme Duitsland

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.