Ontdek Kroatië in een camper of caravan: de perfecte uitstap

Droom je ervan om te ontsnappen aan de dagelijkse routine, nieuwe horizonten te ontdekken en een onvergetelijk avontuur te beleven met familie of vrienden? Overweeg dan een camper- of caravanreis door het prachtige Kroatië, vooral in de herfst! We nemen je mee op reis om enkele van de verborgen schatten te ontdekken die dit betoverende land te bieden heeft.

De weg naar Kroatië

Je reis begint in België, waar je je camper of caravan klaarmaakt voor het avontuur. Zorg ervoor dat alles in orde is, van kampeeruitrusting tot snacks voor onderweg. Als alles klaar is, is het tijd om naar het zuiden te trekken. Het voordeel van reizen met de camper of caravan, is dat je zelf kunt beslissen wanneer je een tussenstop inplant om het prachtige landschap te bewonderen.

Stop 1: Rijeka

De eerste stop brengt je naar Rijeka, de op twee na grootste stad van Kroatië. Deze havenstad is het ideale startpunt voor je avontuur. Een wandeling langs het water, het scheepsvaartmuseum bezoeken, of liever slenteren door de pittoreske oude stad? Alles kan! Rijeka staat naast de prachtige natuur, bekend om zijn jaarlijkse carnaval, een van de grootste in Europa.

Dingen om te doen in Reijka

Stop 2: Nationaal Park Plitvice Meren

De volgende stop tijdens je reis is het Nationaal Park Plitvice Meren, een van de meest indrukwekkende natuurwonderen van Europa. Je zult verbaasd staan over de kristalheldere watervallen, turquoise meren en de overvloedige fauna van dit natuurparadijs. Neem zeker je fototoestel mee om onvergetelijke momenten vast te leggen.

Aanbevolen kampeergebied in de buurt van Plitvice Meren

Stop 3: Split

Stop zeker ook even in Split, een levendige kuststad die geschiedenis en moderniteit combineert. Verken het paleis van Diocletianus, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het gebouw vormt het hart van de stad, een levendige wijk met winkels, restaurants en pittoreske steegjes. Profiteer van het zandstrand bij Bačvice om te ontspannen en te zonnebaden, en proef daarna de heerlijke Kroatische keuken in een van de vele lokale restaurants.

Onze kampeertip bij Split

 

Terug naar België

Nadat je Kroatië met de camper hebt verkend, is het tijd om terug te keren naar België. Profiteer van je terugreis om na te denken over de onvergetelijke herinneringen en om de diverse landschappen nog een laatste keer te bewonderen.

Een camperreis naar Kroatië is een unieke ervaring die je de natuurlijke schoonheid, rijke cultuur en warme gastvrijheid van het land laat zien. Plan voldoende tijd in om alles te ontdekken, waag je buiten de gebaande paden en koester elk moment van dit onvergetelijk avontuur.

Bekijk de links naar de aanbevolen campings voor meer informatie en om je route in Kroatië te plannen. Geniet van de reis!


Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.