Overwinteren met de camper in Europa

Sommige mensen kunnen niet wachten tot het winterseizoen van start gaat, terwijl andere er een hekel aan hebben en liefst zo snel mogelijk in hun camper of caravan springen om naar warmere oorden trekken. Maar welke bestemmingen in Europa zijn ideaal om te overwinteren? We zetten ze voor jou op een rijtje.

Kreta in Griekenland

Zin in een gevarieerde en ontspannen vakantie met de camper? Dan moet je ongetwijfeld in Griekenland zijn.  Niet alleen het vasteland, maar ook de eilanden bieden je mooie plekken om te overwinteren.

Kreta is een echte trekpleister voor toeristen in de zomer. En precies om die reden is het zo leuk om het eiland te bezoeken tijdens de wintermaanden, het is er een stuk rustiger. De ideale bestemming om volledig te relaxen en tot rust te komen! Zit je niet graag stil? Waag je dan aan een frisse duik in de zee, ga op avontuur in de grot van Zeus of wandel tussen de talrijke wilde orchideeën.

Eilandhoppen is natuurlijk ook altijd een goede optie. Griekenland heeft zo’n 3.000 mooie eilanden zoals Kos, Santorini en Rhodos die zeker de moeite waard zijn om naartoe te trekken. De weersomstandigheden verschillen wel van eiland tot eiland. Vooral op zuidelijk en oostelijk gelegen eilanden tref je in de winter warmere temperaturen.

Tip: Niet alle Griekse eilanden zijn even goed bereikbaar met de camper, zoek op voorhand goed uit waar je gemakkelijk heen kunt.

Lagos in Portugal

Ook Lagos in Portugal is een uitstekende locatie om te bezoeken, want het is er gemiddeld zestien graden in de winter. Niet alleen het weer zit er mee, maar ook de bezienswaardigheden zorgen voor het nodige vermaak.

Het centrum van de stad is een echte aanrader. Je vindt er heel wat Portugese huizen in vrolijke, felle kleuren met typische tegeltjes op de wanden. Ook buiten het stadscentrum valt er heel wat te beleven. Zo is er de Benagil Cave. Deze mooie grotten bezoek je in de wintermaanden best met een kajak of een boot. Voor de durvers onder ons, is zwemmen natuurlijk ook een optie. Ten slotte heeft Lagos een zeer indrukwekkende kustlijn. Prachtige kliffen langs de stranden leveren mooie wandelingen én herinneringen op.

Málaga in Spanje

En natuurlijk mocht het mooie Málaga niet ontbreken in deze lijst. De stad ligt dicht bij de Costa del Sol waardoor de temperaturen er vaak schommelen rond de twintig graden tijdens de wintermaanden. Niet alleen relaxers kunnen er terecht op het strand, maar ook cultuurfanaten halen er hun hart op.

Het kasteel van Málaga pronkt boven de stad uit op de Gibralfaroberg, na een stevige klim bereik je je bestemming.  Nog meer en hoger klimmen doe je in de kathedraal van Málaga. Maar liefst 200 jaar werkten ze aan het gebouw en ook vandaag de dag is één van de torens niet volledig af. Ten slotte beschikt de stad over het Alcazaba, een Moors fort met Arabische en Romeinse invloeden om je helemaal onder te dompelen in de geschiedenis van het middeleeuwse Spanje.

Overtuigd? Spring je camper of caravan in en trek eropuit!

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.