Roadtrip door Luxemburg

met camper of caravan door Luxemburg

Het kleine land Luxemburg, ingesloten tussen Duitsland, België en Frankrijk, heeft je als reiziger met de motorhome of caravan meer te bieden dan je misschien zou verwachten. Liefhebbers van mooie natuurgebieden, eeuwenoude kastelen, gezellige dorpjes en steden én uitstekende campings: deze kant op! 

Luxemburgse Ardennen 

In het noorden van Luxemburg ligt het indrukwekkende natuurgebied van de Luxemburgse Ardennen. Hier wandel of fiets je door een prachtige, groene omgeving, langs meren en door bossen. Onderweg met de camper of caravan leer je meer over de middeleeuwse geschiedenis van het land: er zijn tal van imposante kastelen en ruïnes. Binnen de Ardennen vind je ook natuurparken die absoluut de moeite waard zijn: het natuurpark van het Our en het Boven-Sûre. 

Luxemburg, hoofdstad 

Natuurlijk mag een bezoek aan de gelijknamige hoofdstad niet ontbreken tijdens je camper- of caravanvakantie in Luxemburg. De stad biedt een interessante afwisseling tussen oud en nieuw. Het centrum van Luxemburg (de oude stad) staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier bevind je je tussen eeuwenoude gebouwen, die grenzen aan moderne, nieuwe panden. Wat de stad extra mooi maakt zijn de groene zones, de parken en tuinen die wel een derde van de stad innemen. 

Kastelenwandeling 

Een andere tip voor tijdens je roadtrip in Luxemburg, zeker voor de sportieve kampeerder: een wandeling op de nationale wandelweg van de Vallei van de Zeven Kastelen. Die route laat de Luxemburgse variatie van cultuur en natuur mooi zien. Tijdens de wandeling door de bossen en weides van de prachtige Eischvallei kom je langs zeven indrukwekkende kastelen, waarvan sommige toegankelijk zijn voor bezoekers. De wandeling is in totaal 37 kilometer lang. 

Visit Luxemburg helpt je om je trip voor te bereiden.

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.