Roadtrippen in Engeland

camper of caravan roadtrip in Engeland

Van de glooiende, groene velden in het binnenland tot een gezellige pub in hartje Londen: met de caravan of camper geraak je overal in Engeland. Tijdens een kampeervakantie in Engeland kun je tal van indrukwekkende locaties bezoeken, zowel op het gebied van cultuur als natuur. 

Natuurgebieden 

Engeland is rijk aan mooie natuurgebieden die zich uitstekend lenen voor een tussenstop met de motorhome of caravan, gevolg door een leuke wandeling of fietstocht. Wat dacht je van de witte Krijtrotsen van Dover in Zuid-Engeland, of de moerassen en dichte bossen van het natuurgebied Dartmoor? Als je de kans hebt, sla dan ook het Lake District in het noorden niet over. In dit bergachtige gebied boordevol meren kun je de mooiste wandelingen maken. 

camper of caravan roadtrip in Engeland
camper of caravan roadtrip in Engeland

Historische en moderne steden  

Niet alleen het Engelse landschap is gevarieerd, er zijn ook grote verschillen tussen de dorpen en steden. Tijdens een willekeurige fietstocht of een roadtrip door het Engelse platteland kom je vaak kleinere dorpjes met oude huisjes en veel sfeer tegen. Een enorm contrast met moderne steden als Liverpool, Londen en Brighton. Houd je van geschiedenis, ga dan naar Bath, waar je tussen oude Romeinse baden kunt lopen. Je bent dan meteen in de buurt van Stonehenge! 


Naar de pub 

Na een lange dag wandelen of fietsen is het altijd aangenaam om de dag af te sluiten met een bezoek aan een gezellig drukke Engelse pub. Leuk is dat in veel pubs niet alleen toeristen komen, ook de locals gaan hier aan tafel voor een bord fish and chips, of Shepherd’s pie. Extra gemoedelijk dus, vooral als er livemuziek wordt gespeeld door lokale muzikanten en bandjes. Cheers! 

camper of caravan roadtrip in Engeland

Campings  

Engeland heeft een ruim aanbod aan campings voor caravans en campers. Van kamperen op het landgoed bij een kasteel tot uitwaaien op een camping aan zee. Engeland telt in totaal zo’n 470 campings, van groot tot (heel) klein. 
 

Handige informatie over reizen naar Engeland vind je hier op de website van Visit Britain.

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.