Wildkamperen met de caravan of motorhome in Noorwegen

wildkamperen in Noorwegen

Noorwegen is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Dé manier om de beste hikes en het mooiste natuurschoon te ontdekken, is dan ook met de caravan of camper. Hier ontdek je bergpassen, fjorden, uitzichten over blauwe meren en witte pieken van 2000 meter hoog. Het beste aan Noorwegen? Je kan er wildkamperen; alleen jij en de natuur… 

Ruige, indrukwekkende natuur 

Noorwegen is een van de meest indrukwekkende landen van Europa op het gebied van natuur. Ruige bergen, gletsjers, fjorden en watervallen: je kijkt hier echt je ogen uit. Er zijn maar liefst 44 nationale parken, waar je de mooiste wandelingen, fietstochten en zelfs kanotochten kunt maken. Bij de hoogtepunten behoren het bekende natuurgebied Jotunheimen, met wel 250 bergen van meer dan 2000 meter hoog, en Trondelag, het gebied tussen het zuiden en noorden van het land.  

wildkamperen in Noorwegen
wildkamperen in Noorwegen

Neem alleen foto’s en herinneringen mee 

In Noorwegen kun je (net als in Zweden en Finland) wildkamperen: je mag de caravan of camper dus neerzetten waar je wil. Totale rust om je heen, helemaal één met de natuur. Genieten van een prachtige sterrenhemel en het eerste zonlicht aan de horizon. Kortom: avontuurlijke camper- en motorhomereizigers kunnen hier hun eigen perfecte rondreis samenstellen. De Noren vragen om alleen foto’s en herinneringen mee naar huis te nemen, zodat de prachtige natuur onaangeroerd blijft. 

Wandelparadijs 

Zoals gezegd heeft Noorwegen een indrukwekkend en ruig landschap, met zijn fjorden en hoge bergen. Toch is het land goed te verkennen voor wandelaars. Veel wandelroutes beginnen op loopafstand van dorpen of steden. Er zijn wandelroutes van verschillende niveaus en lengtes, en de routes zelf zijn duidelijk aangegeven. Je hoeft dus niet altijd je bergbeklimuitrusting mee te nemen om van de schoonheid van Noorwegen te genieten! 

wildkamperen in Noorwegen

Campings  

Noorwegen heeft campings op de mooiste locaties: bij bergen, aan meren en in het bos. Noorwegen telt in totaal zo’n 400 campings, van groot tot (heel) klein. Het best plan je je camper- of motorhomevakantie met de website van Visit Norway ter inspriratie.

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.