Wildkamperen in Zweden

met camper of caravan door Zweden

Kun je geen genoeg krijgen van het ontdekken van nieuwe natuurgebieden? Zet jij je motorhome of caravan het liefst in de wildernis neer, waar je kunt genieten van de rust, een sprankelende sterrenhemel en vogelgeluiden tijdens het ontbijt? Kom dan kamperen in Zweden! 

Nationale parken 

Natuurliefhebbers opgelet: Zweden telt maar liefst 29 (!) nationale parken. Het landschap is vaak bergachtig, dus neem je stevige wandelschoenen mee. Enkele natuurtips: Zweeds Lapland (Lapponia, dat verdeeld is over vier nationale parken), met prachtige toendra’s en gletsjerrivieren, het nationale park Fulufjället, waar de oudste boom ter wereld staat, en de provincie Värmland, in het westen van het land, indrukwekkend vanwege de duizenden meren. 

met camper of caravan door Zweden
met camper of caravan door Zweden

Allemansrecht 

Waar zet je je tent op in Zweden of waar parkeer je je camper of caravan? Natuurlijk kun je een leuke camping uitzoeken met de luxe van een eigen plek, een toiletgebouw en misschien zelfs een zwembad. Maar in Zweden kun je (net als in Noorwegen en Finland) dankzij het zogenaamde allemansrecht ook in het wild kamperen. Ideaal voor avontuurlijke kampeerders die graag een reis door de wildernis willen maken, zonder dat ze elke avond de beschaving moeten opzoeken om te overnachten. 

Dagje stad 

Zin om een dagje de stad in te gaan? Zweden heeft genoeg leuke opties! De vroegere industriestad Malmö bijvoorbeeld, die Zweden met een 8 kilometer lange brug verbindt met Denemarken. Hier bezoek je de gedraaide wolkenkrabber Turning Torso, de vele winkelcentra en het Drottningtorget-plein. Ook leuk: Ystad, met zijn oude kerk en raadhuis, en natuurlijk hoofdstad Stockholm, die ook de grootste stad van het land is. 

met camper of caravan door Zweden

Campings 

In Zweden kun je je tent, motorhome en caravan in het wild neerzetten, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een van de vele goede campings die het land rijk is. 

Op de site van Visit Sweden vind je meer informatie over reizen door Zweden.

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.