Benut elke ruimte in je camper optimaal met deze 5 tips!

Je bent eindelijk gesetteld om volop van je vakantie en je camper te genieten, maar je merkt dat het allemaal wat krap is; sportschoenen, tennisracketten, fietsen, boodschappen, kleren... Je wist niet dat het zoveel ruimte in beslag nam. Geen probleem, we got your back! We zetten de belangrijkste tips en tricks op een rijtje zodat je elke ruimte in je camper optimaal benut 😉   

De passagiersruimte  

Deze ruimte is hoofdzakelijk bestemd voor de chauffeur, maar is toch een plaats waar je allerlei dingen kunt opbergen. Neem je jouw paraplu mee in geval van slecht weer of een zaklamp die zeker van pas komt wanneer je aankomt in het donker? Dan zijn de wanden aan de weerszijden van de zitplaatsen een goede opbergruimte. Deze ruimte is gemakkelijk in te richten met een eenvoudige bezemstandaard om de paraplu of zaklamp op te hangen.  

De keuken  

De keuken is een belangrijke ruimte waar je gezellig dineert of ontspant. Om zoveel mogelijk ruimte te besparen, zijn hangkasten de beste optie. Zo houd je ruimte vrij onder de kasten en berg je al het keukengerei op dat nodig is voor het bereiden van de beste recepten. Wij raden wandopbergmeubels aan, waarin je het servies makkelijk wegbergt. Om kapotte glazen en borden tijdens de reis te voorkomen, zijn bewaarnetten- en staven een uitstekende oplossing. Nog een tip: gebruik geen onhandige grote opbergdozen die meer plaats innemen dan nodig!

Het slaapgedeelte   

Ook al gebruik je de slaapkamer nagenoeg enkel voor je nachtrust, een rustgevende slaapkamer zorgt ervoor dat we ons sneller ontspannen, makkelijker in slaap vallen en aangenaam ontwaken. Niemand ontwaakt of gaat graag slapen in een ruimte vol met spullen of rommel. Het is belangrijk om deze ruimte optimaal en praktisch in te delen, zodat je als kampeerder volledig tot rust kan komen. Er zijn verschillende oplossingen. Wij raden je aan te kiezen voor een een dwarsbed. Het voordeel is dat je plek bespaart en onder het bed vaak een grote opslagruimte hebt waar je bijvoorbeeld het beddengoed kan wegbergen. 

De badkamer  

Kies voor een mobiele douche die geen plaats inneemt. Een waterreservoir, een douchekop en je bent klaar om te douchen! Een handige camperuitrusting: de zonnedouche. Het ziet er uit als een zak met een slang en douchekop eraan. Met het pompsysteem krijg je druk zodat je een krachtigere douchestraal hebt. Ideaal als je gaat kamperen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, een douche die wordt verwarmd door de zon, die erg compact is én nagenoeg geen plek inneemt. 

De buitenruimte  

Krijg je toch niet al je bagage in de camper? Dan is een dakkoffer of een ander transportaccessoire zoals een fietsrek, een goede oplossing. Zorg er wel voor dat ze schok- en weerbestendig zijn.  

Dit zijn enkele nuttige tips om het meeste uit uw camper te halen. Neem gerust een kijkje op onze blog voor meer kampeerinspiratie!  

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.