Gemakkelijk koken in je camper

De zomer maakt langzaamaan plaats voor kortere dagen en typisch herfstweer, maar dat betekent niet dat het verlangen om er even tussenuit te gaan verdwijnt. Erop uittrekken in het laagseizoen biedt een aantal voordelen, waarvan het grootste misschien wel de lagere kostprijs is. Of het nu gaat om het verblijf, het vervoer of de activiteiten, in het laagseizoen liggen de prijzen doorgaans lager. Daartegenover staat wel dat er op de campings en in de omliggende dorpen vaak minder horeca-aanbod is. Het ideale moment dus om te koken in je camper.

Het ideale moment dus om te koken in je camper. Nu de zonnige dagen achter ons liggen, zijn de verfrissende tomaat-mozzarella en feta-pasta salades niet meer aan de orde. Het weer verandert stilaan, zo ook onze culinaire verlangens. Wij hebben aan jou gedacht in je zoektocht naar tips om op een eenvoudige en aangename manier te koken in je camper.  

Koken in je camper: tips & tricks

Welkom in de keuken van je camper, een compacte ruimte die zich vaak tot het essentiële beperkt maar waar je zeker ook lekkere gerechten kan bereiden. We geven graag enkele eenvoudige maar toch zeer nuttige tips mee.

De basis van een goede maaltijd zijn uiteraard de ingrediënten. Ons eerste advies: koop verse seizoensingrediënten . Ga op de plaatselijke markten of winkels op zoek naar lokale specialiteiten en koop seizoensgebonden. Nu de zonnige dagen achter ons liggen, zijn de verfrissende tomaat-mozzarella en feta-pasta salades niet meer aan de orde. Ga voor herfstgroentjes. Paddenstoelen, bloemkool, pompoen, pastinaak, witloof,… zijn nu op hun best!

Motorhome cuisine
Motorhome

Maar hou je wel in… ga niet lukraak door de rekken en vermijd een overvolle winkelkar. Hoe meer je koopt, hoe meer je moet opbergen in je camper en de koelkast, waarvan de inhoud eerder beperkt is. Zoek op voorhand enkele gerechten op. TIP: ga voor recepten met een beperkt aantal ingrediënten. Sneller én eenvoudiger. Denk er ook aan dat je werkblad om alles op voor te bereiden niet zo groot is.

Denk ook aan éénpansgerechten. Handig om te maken én je hebt weinig afwas nadien. Je gootsteen puilt niet uit met vieze potten en pannen en je keuken is in een mum van tijd weer netjes.

Is het een mooie herfstdag? Profiteer er dan van om buiten te eten, op een bakplaat op kleine (tafel)barbecue. Dit vergt weinig voorbereiding én je camper blijft proper.

Ter inspiratie hierbij alvast het recept voor een snelle en eenvoudige omelet met chorizo.

Omelet met chorizo

Voor 4 personen:

-        8 eieren

-        150 gram chorizo (pikant of zacht)

-        2 tomaten1 eetlepel olijfolie

-        1 theelepel bieslook

Bereiding van het recept: omelet met chorizo

·        Snijd de chorizo in plakjes. Was de kerstomaatjes en snijd ze doormidden. Kluts de eieren en voeg zout, peper en in kleine stukjes gesneden bieslook toe.

·        Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Giet de eieren erbij en voeg halverwege de kerstomaten en chorizoplakjes toe. Vouw de omelet in twee en laat ongeveer drie minuten bakken.

·        Serveer de chorizo-omelet onmiddellijk met een een boterham 

Recette Chorizo

Voila! Klaar om aan tafel te gaan en met volle teugen te genieten.

Als je dit gerecht lekker vindt, aarzel dan niet om het te delen op sociale netwerken met de vermelding van @Campaway.be.

Voor meer informatie of inspiratie kan je eender wanneer onze artikels aadplegen.       

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.