Het einde van de zomer is in zicht... Staat jouw volgende vakantie al gepland?

Na een zonnige zomervakantie vol met activiteiten en ontmoetingen, is het tijd om terug te keren naar het dagelijks leven. September betekent de start van het nieuwe schooljaar en de terugkeer naar het werk. Maar vooraleer je er opnieuw invliegt, denk je best even na over het opbergen van je camper of caravan. Vergeet ook je kampeeruitrusting niet. Zo ligt deze al klaar voor je volgende kampeertrip. De herfstvakantie is er trouwens sneller dan gedacht.

Wat te doen met de gebruikte uitrusting?

Na intensief gebruik tijdens de zomer heeft je materiaal het wellicht zwaar te verduren gehad. De hitte beschadigde misschien onderdelen van de motor of tropische regenbuien brachten schade toe aan je kampeeruitrusting. Of het nu komt door de hitte, het gebruik of gewoon slijtage, het is belangrijk om na afloop van je reis al jouw materiaal te inspecteren en veilig op te bergen voor het volgende kampeeruitje. Alles netjes opruimen, schoonmaken en opbergen, verlengt namelijk de levensduur met jaren. Deze ietwat vervelende taak is noodzakelijk als je langer wil genieten van jouw spullen.

Voor wie nog niet vertrokken is

Ben jij iemand die eerder buiten het seizoen reist? Geen probleem. Er zijn nog veel mogelijkheden om met een caravan of camper de natuur te ontdekken en de avonturier in jou naar boven te brengen. Het einde van het seizoen betekent vaak meer rust, maar ook minder kampeeraccommodatie. Bereid jouw kampeertrip dus goed voor. Kamperen in het laagseizoen zit vol interessante mogelijkheden. Zo krijg je de kans om de natuur, de steden en dorpjes vanuit andere invalshoeken te ontdekken. Met minder toeristen slenter je rustig rond in de steden en beleef je gezellige momenten op de camping.

Op naar de volgende vakantie!

 Kan je niet wachten om je volgende avontuur te beginnen? Begin dan nu al met het plannen van je volgende reis. Stippel de grote lijnen uit: waar wil je naar toe? Welke camping, welke streek? Welke wegen wil je nemen met je camper of caravan? Een goede voorbereiding geeft rust als de tijd is aangebroken om te vertrekken. Je nog beter voorbereiden? Win de juiste informatie in via reisbureaus of door de website van Campaway te raadplegen, die vol staat met goede advies.

We wensen je alvast een rustige terugkeer naar het werk. Krijg je niet genoeg van de natuur, zon en frisse lucht? Lees dan onze inspirerende artikels op elk moment van de dag 😉

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.