Slim gezien: motorhomepark met overnachtingsmogelijkheden

Camperplaats met overnachtingsmogelijkheden

Een motorhomepark is een welgekomen oplossing voor kampeerders: het geeft meer comfort dan een gewone parkeerplaats, maar de ervaring is helemaal anders dan een gewone camping.  

Bij kamperen met de motorhome denk je misschien aan wildkamperen of aan een luxecamping waar je je camper langs de rivier kwijt kunt. Maar voor overnachtingen waarbij je voor één nacht een tussenstop maakt tussen twee locaties, is een motorhomepark met overnachtingsmogelijkheden een uitstekende oplossing.  

Waarom een motorhomepark uitproberen?  

  • In een parking die speciaal is uitgerust om camperreizigers te ontvangen, ben je helemaal veilig. Het terrein is verhard, verlicht, afgesloten en is niet toegankelijk voor andere voertuigen.  
  • Het terrein is vaak gelegen vlakbij recreatiegelegenheden, stads- of dorpscentra of restaurants. Je moet dus helemaal niets missen en met wat geluk kan je tennissen of een driegangenmenu uitproberen.  
  • Een camperterrein is uitgerust met verschillende voorzieningen. Afhankelijk van het soort terrein, vind je er het volgende: een tap om de voorraadtank bij te vullen met vers water, een punt om afvalwater te lozen of de vuilwatertank te ledigen, een punt om het cassettetoilet te ledigen en te reinigen, een stroomaansluiting per parkeerplaats, sanitair en douches.  
  • Een motorhomepark is de perfecte uitvalsbasis voor een daguitstap. Gratis of betalende parkings zonder nutsvoorzieningen vind je in vele gemeenten en steden in binnen- en buitenland.  
verkeersbord eh9


Wat kost dat?  

Een overnachting op een motorhometerrein is soms gratis, maar meestal betalend. Prijzen zijn zeer gevarieerd en lopen gemiddeld van 10 tot 25 euro per nacht. Voor water betaal je 1 à 2 euro per 100 liter. Elektriciteit kost je zo’n 2,5 euro per 24 uur. Motorhomeparkings met wifi vragen zo’n 2 euro voor 24 uur.  

Nuttige websites en apps 

Zowel in België als in onze buurlanden zijn camperparkings met overnachtingsmogelijkheden steeds vaker te vinden.  

  • Motorhomenet, een handige site met camperplaatsen uit Europa, dus ook uit België 
  • Campercontact met het grootste overzicht van camperterreinen  
  • Park4Night, waar kampeerders de leukste plaatsen om te verblijven, uit te rusten of te overnachten met elkaar te delen via de website of de app. 
  • In de navigatiesystemen voor het vinden van motorhomeparkings via Tomtom, Garmin en Snooper 
Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.