Vijf redenen om te kamperen in de winter

Zodra de winter begint, stallen heel wat mensen hun camper of caravan in hun garage. Ze halen hem terug boven als de temperaturen stijgen, de wind gaat liggen en de zon weer af en toe komt piepen. Maar ook winterkamperen heeft zijn charmes! We zetten ze voor je op een rijtje.

Word één met de natuur

Wie eropuit trekt in januari doet best een dikke jas aan, maar krijgt heel veel terug in ruil voor de koude. Je geniet van frisse buitenlucht en mooie winterse landschappen. In België vind je schitterende ongerepte stukjes natuur zoals de Hoge Venen en Provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw. Beide natuurgebieden zijn elke dag een bezoekje waard, maar in de winter zijn ze op hun mooist. Ze leveren je prachtige winterfoto’s op.

De natuur is niet alleen magnifiek, maar kan je ook veel plezier opleveren. Valt er sneeuw uit de lucht? Maak de grappigste sneeuwmannen, hou spannende sneeuwballengevechten of slee erop los. Met veel geluk vriest het enkele dagen na elkaar en veranderen vijvers in grote schaatsbanen. Amusement verzekerd als het ijs dik genoeg is en je toelating krijgt om je erop te begeven!

Rust en stilte

Een groot voordeel aan winterkamperen is dat het er een stuk rustiger aan toe gaat dan tijdens de zomermaanden. Soms kan je de stilte bijna voelen en lijk je heel ver weg van de bewoonde wereld. Je kan winterkamperen zien als de perfecte mindfulnessoefening. Die rustige periode brengt bovendien nog meer voordelen met zich mee... zo vind je in de winter heel gemakkelijk een plaatsje op campings die het hele jaar open zijn.

Avontuur? Check!

Voor veel mensen is winterkamperen op zich al een hele uitdaging die buiten hun comfortzone ligt, toch kan het nog spannender worden. De natuur kan je verrassen in de winter, waardoor je avontuurlijk uit de hoek moet komen. Sprokkel je het liefst hout om een kampvuur mee te maken als je de toestemming hebt? Of waag je je liever aan een koude duik in een meer? Winterkamperen verlegt je grenzen.

Vrolijk kamperen

Het is misschien moeilijk te geloven, maar winterkamperen heeft een positieve impact op je gemoed. Tijdens je campertripje ben je veel buiten en dat is exact wat je nodig hebt in de donkere winterperiode. Je slaapt dieper en staat vrolijker op de volgende dag! Good morning sunshine!

Gezelligheid ten top

Wat niet weg te denken is bij een wintertripje is gezelligheid. Dikke truien, zachte dekentjes, mooie kaarsjes, een lekkere chocomelk, gezellige lichtjes en vooral... een warm kampvuur als de omstandigheden het toelaten. Je beleeft de winter ten volle.

En... nog steeds aan het twijfelen om op wintervakantie te vertrekken? Of je valiezen al aan het inpakken?

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.