Zomervakantie in een camper? Dat zijn stranden, cocktails en onvergetelijke zonsondergangen

Zomervakantie in een camper? Dat zijn stranden, cocktails en onvergetelijke zonsondergangen

Het is zomer! Tijd voor zon, zee en strand! Er gaat niet boven de kustlijn afreizen in een camper en volop genieten van de zon, het warme zand en de schitterende zee. Stel je voor dat je elke ochtend wakker wordt met uitzicht op de oceaan. Dat is gegarandeerd een dag van pure ontspanning en avontuur. Om deze idyllische reis compleet te maken, vind je in onderstaand artikel het recept van een heerlijk, verfrissende cocktail. Ideaal om de dag af te sluiten en de magische zonsondergang te bewonderen.

Verken de kustlijn met de camper

Dankzij je trouwe reisgenoot verken je alle Belgische kuststeden die je aanspreken. Van noord naar zuid, elk strand heeft zijn charme en speciale kenmerken. Kies je bestemmingen op basis van je voorkeuren: van fijne zandstranden tot afgelegen duinen, of van levendige surfplekken tot rustigere stranden waar je kan zwemmen. Met de camper stop je waar je wil. Breng een paar dagen door op je favoriete plek en zet je reis op je eigen tempo weer verder. Ontdek hier de campings langs onze kust waar je na een actieve dag kan ontspannen: https://www.dekust.be/slapen/campings

Geniet van zon, zee en strand

Op zonnige dagen geniet je volop van de voordelen van de zee. Trek je zwemkledij aan, haal je strandhanddoek boven en laat je betoveren door het geluid van de golven. Duik het verfrissende water in, ga zonnebaden of probeer uitdagende watersporten zoals windsurfen, kitesurfen of suppen. Voel je de zon al op je huid? Hoor je de golven al langs je stromen? Dan ben je volledig klaar voor een reis op het ritme van de zee. 

Boordevol activiteiten

Profiteer deze zomer van talloze ontspannende activiteiten. Ben je in de buurt van Zeebrugge? Bezoek dan zeker Seafront, een maritiem themapark waar je de wondere wereld van de zee, het zeilen en vissen ontdekt. Geen zeeman in hart en nieren? Geen nood! Maak één van de vele kustwandelingen en geniet van de frisse zeelucht.

Magische zonsondergangen

De beleving aan de kust houdt nooit op. Zo zijn zonsondergangen op het strand gewoonweg magisch. Zoek een comfortabel plekje in het zand, strijk je handdoek neer, open je klapstoel en laat je betoveren door de warme, rustgevende kleuren aan de hemel. Het is telkens een uniek schouwspel dat romantiek ademt. Met een verfrissende cocktail in de hand geniet je bovendien nog meer van dit moment.

Recept van de Watermeloen Cocktail

Ingrediënten:

  • 2 koppen watermeloen, in blokjes gesneden

  • Het sap van één limoen

  • 1eetlepel rietsuikersiroop (pas aan naar je smaak)

  • Verse muntblaadjes

  • Bruiswater

  • Ijsblokjes

Bereiding:

  1. Doe de watermeloenblokjes, limoensap en rietsuikersiroop in een mixer. Mix tot een gladde massa. Heb je geen mixer? Dan kan je een vork gebruiken om het geheel te mengen

  2. Zeef het mengsel om de stukjes watermeloen eruit te halen
  3. Vul de glazen met ijsblokjes en verdeel het gezeefde watermeloensa
  4. Voeg aan elk glas een paar verse blaadjes munt toe en roer lichtjes
  5. Vul aan met bruiswater voor extra frisheid

  6. Werk af met een schijfje watermeloen of muntblaadje en serveer onmiddellijk

Geniet van deze heerlijke alcoholvrij cocktail en proef de zomer!

Wil je op de hoogte blijven van Campaway, inspirerende reisverhalen en praktische informatie? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.